Drop Organics - A magyar szépségszérumok

by - március 01, 2018


A Drop Organics egy újabb magyar márka, amivel szeretnélek titeket jobban megismertetni. Eszterrel egy véletlen folytán találkoztunk az instagramon és a szimpátia azonnal kialakult köztünk, sőt még egy közös pontunk is van, hiszen a párja arra az egyetemre jár, ahová én is. Eszti gyógyszerészként végzett és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a természetes összetevőket tartalmazó szépségtermékek irányába tereli a szépülni vágyókat. A fő kozmetikumok, amiket a weboldalon be tudtok szerezni, azok a szépségolajak. Három különböző problémára találhattok megoldást a termékcsaládon belül, az egyik a stresszes, fáradt bőrre való balance #42-es termék. Az antioxidánsokban gazdag, regeneráló hatású olaj,  szerintem azoknak kitűnő, akik viszonylag keveset alszanak és nincsenek különösebb bőrproblémájuk és szeretnék a bőrük állapotát szintet tartani, folyamatos hidratálást biztosítani. Emellett a két főbb bőrtípusra is találunk megoldást a pure #44 és a restore #46-os elnevezésű üvegcsék személyében. A gyógynövények tündére, a kérdéseimen keresztül mesél a márkáról, magáról, az elindulásról és arról, hogy hogyan tovább, mi a következő állomás a Drop Organics életében. 


Eszter, mesélj nekünk pár szóban magadról. Hogyan lettél gyógyszerész? Gyerekként is ezt a pályát szántad magadnak? 
Gyerekként biztosan nem tudtam, hogy mi az, hogy gyógyszerész. Biológia-kémia szakos gimnáziumba jártam Pécsre, a gimnáziumi évek alatt érdekelt a pszichológia, és talán gyermekorvos is szerettem volna lenni. Később viszont rájöttem, hogy orvosnak nem vagyok elég elhivatott, a pszichológia pedig inkább csak fellángolás volt. Így végül gyógyszerésznek jelentkeztem, ami a falumbeli gyógyszerész sikereit látva jó döntésnek ígérkezett. Amikor felvettek a Semmelweis Egyetem gyógyszerész karára, még nem tudtam, hogy mit jelent valójában gyógyszerésznek lenni. 18 évesen roppant keveset tudunk a világról. Most már látom, hogy jó döntés volt, mert ezzel a végzettséggel számtalan lehetőség van elhelyezkedni, és jó alapot ad arra, hogy később ezt a tudást kiegészítsük, vagy esetleg valami mást ráépítsünk. Az egyetem után 5 évet dolgoztam patikában, majd 5 évet gyógyszergyárban, most meg kozmetikumokat készítek. Elég változatos idáig a pályám, de Isten útjai kifürkészhetetlenek. „Én, az Úr vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.” (Ézs 48, 17) Az elmúlt 10 év munkatapasztalatait eredményesen tudom hasznosítani a saját vállalkozásomban. A patikában eltöltött évek alatt megismertem a gyógyszertári alapanyagokat, ezek egy részét a kozmetikai ipar is használja, a krémkészítést pedig nap mint nap gyakoroltam. A gyógyszergyári tapasztalataimat pedig a kozmetikai készítmények gyártása és engedélyeztetése során tudom használni. A gyárban a gyógyszerek engedélyeztetéséhez készítettem dokumentációt, most meg a saját kozmetikai termékeimnek írom a termékinformációs dokumentációját (TID) és biztonsági értékelését, sőt, kaptam már ilyen megbízást más cégektől is.

Mikor döntötted el, hogy belevágsz egy saját vállalkozásba? Mi a célod a márkával? Ki az, aki segít neked a termékek létrehozásában és a weboldal szerkesztésében? Vagy mindent egyedül csinálsz?
A kozmetikai vállalkozás létrehozása kezdetben inkább egy mesebeli kép volt, amiről szívesen ábrándoztam. Mint nő, természetesen érdekeltek a kozmetikumok, de egy idő után már a kozmetikumok készítése is foglalkoztatott, ezért igyekeztem minél több mindent megtudni erről a szakmáról. A natúr kozmetikai alapanyagok könnyen beszerezhetőek, és roppantul élveztem, amikor elkészítettem életem első kozmetikumát. Teljesen más színek és illatok hatottak rám, mint amit a patikai krémkészítés során megszokhattam. Mégis, a legnagyobb meglepetés az volt, amikor az ajándékba adott shea habomról azt a visszajelzést kaptam, hogy a régóta nem javuló ekcémás bőrt teljesen rendbe tette. Ebből rengeteg erőt merítettem, és tovább vitt az úton. Azt éreztem, hogy szeretném még jobban megismerni a kozmetikai alapanyagokat, feleleveníteni az egyetemen tanultakat, hogy megértsem, mi miért működik, hogyan hat. Ezért egyre több mindent kipróbáltam, rengeteget olvastam, jelentkeztem tanfolyamra, és még az egyetemre is visszamentem órát hallgatni. Valójában egy másik kozmetikai vállalkozás miatt döntöttem úgy, hogy otthagyom a munkámat, de végül a partner visszalépett. Utólag hálás vagyok, hogy így történt, mert így lehetőségem nyílt arra, hogy teljes erővel a saját kozmetikumaimra koncentráljak. Rájöttem, hogy ha most nem csinálom meg az önálló vállalkozást, akkor később még kevesebb esélyem lesz rá. Így belevágtam. Az elejétől zakatolt bennem az öröm, az újdonság és a szabadság érzése, de azért idővel megjelent a félelem is, hogy vajon mit fogok kezdeni az ismeretlenben, helyt fogok-e állni, meg tudom-e csinálni. Az elmúlt egy évben értek hatalmas örömök, voltak mélypontok, új szituációkban próbálhattam ki magam, és mindeközben rengeteget tanultam. Nem csak a kozmetikai világról, hanem magamról is.
A márkával több célom is van. Az egyik, hogy a legjobb tudásom szerint készítsek natúr kozmetikumokat különböző bőrtípusokra és problémákra bio növényi olajok felhasználásával. Nincs is annál nagyobb öröm, amikor valakitől azt a visszajelzést kapom, hogy az általam készített kozmetikum használatával a bőre szebb lett. A természet erejét a helyes bőrápolással kombinálva csodás dolgok történhetnek, szeretném, ha ezt minél több ember megtapasztalná. A másik, amiért a vállalkozást csinálom, hogy önmagam számára teret biztosítsak a további fejlődésre és a kreativitásom kibontakoztatására. A harmadik célom a tudás átadása. Emiatt kezdtem el workshopokat szervezni. A rendezvényeken meghívott szakértők fognak előadásokat tartani nem szakmabelieknek, és azok is jelentkezhetnek, akik teljesen kezdők a témában. Szeretném, ha az emberek nem csak a bőrápolásban lennének tudatosabbak, hanem jobban odafigyelnének a lelkükre és a testükre is. Hogy ne csak kívülről, hanem belülről is szépüljenek.
Alapvetően egyedül dolgozom, de természetesen voltak/vannak segítőim. A kozmetikumok készítését egyedül végzem a beszerzéstől a csomagolásig. A vállalkozás indításakor a Farm Stúdiót bíztam meg az egész arculat, a címke és a weblap megtervezésével és elkészítésével. Élmény volt velük együtt dolgozni, és teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. A honlapot az elkészülése után átadták nekem, így az aktuális módosításokat már én végzem el, miközben igyekszem az eredeti koncepciót megtartani. Állandó társam a férjem, akitől a munkám során bármiben tanácsot kérhetek. Sokszor nagy segítség egy külső szem. Készített DROP ORGANICS reklámfotókat is, viszont a közösségi oldalakra feltöltött képeket - néhány kivétellel - én készítem.


Honnan jött a márkanév? 
A márkaneven sokat gondolkodtam, folyamatosan járt az agyam hónapokon keresztül. Rengeteg ötletem volt, de egyiknél sem éreztem azt, hogy na igen, ez az igazi. Sokáig úgy volt, hogy a „Cirmi és Bakcsó” lesz a befutó, amihez személyesen is kötődök, és a régebbi blogomnak is a címe volt, végül a Farm csapat segítségét kértem. Ők találták ki a drop organics nevet, amit azonnal a szívemhez nőtt. Ebben benne van minden, amiről a vállalkozás szól: szérumok, bio alapanyagok és tudomány. A Cirmi és Bakcsó elnevezést talonban tartom, később még találkozhattok vele. 
 Nehéz ma Magyarországon egy kozmetikai céget létrehozni?
Egy kozmetikai vállalkozás elindítása összetett feladat. Szerencsére vannak olyan cégek, akik szakmai tanfolyammal vagy mentorálással segítik az induló vállalkozásokat. Én is ilyen szakértői segítséget vettem igénybe, ezzel sok időt és energiát takarítottam meg. A végzettségemmel saját magam tudom a készítményeimet gyártani és engedélyeztetni is, nem szükséges senkit sem alkalmaznom ehhez. 
Mennyi idő az, amíg készhez kapjuk a termékeket, milyen folyamatok zajlanak a szépségműhelyben?
Egy alkalommal nagyobb mennyiséget gyártok, így a megrendeléseket a meglévő készletből értékesítem.
Mindenki a szép, fiatalos bőr megtartásáért/elérésért küzd. Mit javasolnál azoknak, akik az arcápolási rutinjukat szeretnék 100%-san kemikália mentesre varázsolni, mire figyeljenek?
Mindenkinek azt javaslom, hogy olvassa el a címkét, ha kozmetikumot vásárol. Valójában nem az a lényeg, hogy 100%-osan kemikália mentes kozmetikumokat használjunk. (Mit nevezünk kemikáliának?) A cél az, hogy megtudjuk, hogy mi jó a bőrünknek, és mi nem. A hamamelisz (varázsmogyoró) vizet gyakran ajánlják kombinált bőrre, nekem nem vált be, irritálja a bőrömet. A Sodium Coco-Sulfate, amit gyakran megtalálunk natúr kozmetikumban is, ugyanaz a kemikália, mint a Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Kókuszból vonják ki, ezért a megtévesztő név, de ettől ugyanaz az agresszív felületaktív anyag marad. 
Tudni kell, hogy a szép és fiatalos bőr nemcsak azon múlik, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Befolyásolja a genetika, a hormonok, a környezetünk, a lelki állapotunk és az étkezés is. Tökéletes bőr nem létezik. 


A zsíros, mitesszeres, pattanásos bőr, azt gondolom sokunk problémája, ezért nagyon sokan nem használnak ilyen bőrtípusra olajakat. Nos, akkor hogy is van ez, miben más a pure #44 terméked, mint a piac többi darabja és hogyan hat a zsíros bőrre?
A piacon jellemzően száraz, vagy normál bőrre találunk arcolajokat. Először saját magamon tapasztaltam meg, hogy a növényi olajoknak mennyire jótékony hatása van a zsíros, problémás bőrre is. Olajat a zsíros bőrre, ez lett később az alapelvem. A kozmetikumaim készítéséhez elsősorban ökológiai gazdaságból származó (bio) növényi zsírosolajakat használok. Hosszú ideje minden este olajszérumot használok a bőrömre. Sok visszajelzést kaptam a vásárlóimtól is, hogy szeretik a pure #44 szérumot, mert tényleg gyorsan beszívódik, nem lesz zsíros a bőrük, és a bőrképük is egyenletesebb. Az olajszérumoknak több szerepe is van ebben: erősítik a bőr védőrétegét, ami ezáltal hidratáltabb marad. A telítetlen zsírsavak elősegítik a természetes hámlást, fellazítják a faggyút, így a faggyúmirigyek nem tömődnek el olyan könnyen, ami miatt a pattanások megjelenthetnek. A feketeköménymag olaj gyulladáscsökkentő hatású, a ligetszépe olajnak pedig magas a gamma-linolénsav tartalma. 
Mik a terveid a jövőt illetően?
Dolgozom több új terméken is, ezekkel szeretnék hamarosan a piacra lépni. Az áprilisi workshopot nagyon várom, sikerült kiváló előadókat találni, és egy színvonalas programot felépíteni. 
Remélem tetszett nektek az interjú és örömmel olvastátok :)
 A workshop részleteiről nálam is olvashattok folyamatosan!
Puszi, Szofi

You May Also Like

3 megjegyzés

  1. Szia, Szofi!
    Most találtam ide hozzád a Blogmoly csoporton keresztül. Nagyon tetszik a blogod - a letisztultságával, színeivel és a témák is érdekesek, nem úgy mint néhány mostani "befutott" beauty gurunál. Több posztodat is végigolvastam, de úgy döntöttem, ide írok neked, mert egyrészt ez egy frissebb bejegyzés, másrészt a természetes bőrápolás nekem kifejezetten közel áll a szívemhez.
    Nemrég hagytam fel a különböző kémiai dolgokat tartalmazó szerekkel, hogy növényi olajakra váltsak - ezt környezetvédelmi szempontból tettem első sorban, de végül többet segített a bőrömön a teafaolaj+jojoba olaj kombó, mint bármi más, amit azelőtt használtam. Ezzel a márkával egy új utat világítottál meg előttem, két termék helyett használhatnám a pure #44 nevű terméket magában.
    Az árát még össze kell dolgoznom, nem akarom a szüleimet terhelni ezzel, de mindenképpen a fejemben fogom tartani ezt a márkát.
    Sok sikert a továbbiakban! Én itt leszek, és olvaslak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ginny :)) nagyon örülök, hogy érdeklődsz az ilyen típusú kozmetikumok iránt. Én is most fogom beszerezni majd a pure szérumot, az esti arcápolási rutinomba szeretném beilleszteni. Folyamatosan jönnek a bejegyzések, a következő kettő jövő hétvégén jön ki, remélem azok is tetszeni fognak. Köszönöm, hogy itt vagy velem, szépüljünk együtt :)) Bissous (puszi): Szofi

      Törlés
  2. Абрам Александр üzletember vagyok, aki képes volt újjáéledni haldokló favágó üzletét egy Isten segítségével, akit Benjamin Lee, a hitelkonzultánsnak hívtak. Jekatyerinburgban vagyok Екатеринбург. Nos, vállalkozást akar próbálni, rendezni az adósságát, kibővíteni a meglévőt, pénzre van szüksége az áruk vásárlásához. Problémái vannak a jó hitelkeret biztosításával, szeretném, ha tudnád, hogy Benjamin úr látni fog téged. Ez a megfelelő hely az összes pénzügyi problémájának megoldására, mert élő bizonyság vagyok, és ezt nem tudom csak megtartani magamnak, amikor mások pénzügyi utat keresnek. Szeretném, ha mind kapcsolatba lépne ezzel az Isten által küldött hitelezővel. a többi részben leírtak felhasználásával e nagyszerű lehetőség részese lehet. E-mail: lfdsloans@outlook.com Vagy a WhatsApp / Szöveg + 1-989-394-3740.

    VálaszTörlés