A növények és a magyar dizájn kapcsolata

by - február 17, 2018

A héten, egy olyan bejegyzésre gondoltam, amiben megmutatom nektek azokat a magyar márkákat, amik a beszerzési listám élén állnak. Nagyon szeretem a letisztult lakberendezési kellékeket és a minimál dekort, ami mutatós - de éppen elég - nem kelt zsúfolt hatást az otthonban. Szerencsére ez a vonal nem csak nekem, hanem anyukámnak is tetszik, és a házfelújításnak köszönhetően ezeknek a dekorációs elemeknek a beszerzése pont kapóra is jön.

1. Greenwaydesign

Az első márka a Greenwaysdesign névre hallgat, melynek megalkotója Csapó Ildi.  A dekoratőr, lakberendező alkotónk, a gyermekkori kreatív énjét ültette át egyedi gyertyáiba. A költségtakarékos és az újrahasznosított otthonok kialakításának a híveként, fontos számára az olyan termékek megalkotása, amik tükrözik a saját arculatát és ezek mellett mégis, a vásárlók igényeit is 100%-osan kielégítik a viasztömbök. A gyertyák nagyobb részt üvegekben kaphatóak, amelyeket, használat után is jól ki lehet használni, növények ültetésére, az ablakpárkányunk díszítésére. A kínálat között találhatunk szójagyertyákat, levendulás csodákat, a mentol is visszaköszön, a citromfű, a  grapefriut és mindezek, egy szép ámbra üvegbe zárva várják az új családjukat. A márka mellett szól az is, hogy vegán, nincs az összetevők között kemikália, tiszta illőolajakat tartalmaznak és Ildi saját kezűleg önti az összes gyertyát. A vegyszermentes, természetközeli lakásillatosítók a pároknak is kedveznek, sőt külön kaphatóak esküvőre szánt, személyre szóló darabok is. Igy, akár egy greenwaydesign szójagyertya is lehet a közös kuckó első darabja.
Ezeket az illatokat online tudjátok beszerezni, vagy, aki Budapesten és környékén él, az a Stilshop design üzletben is megtalálja a márkát, rengeteg más magyar termékkel egyetemben. Nekem, személy szerint, az egyik legkedvesebb kis üzletem, helyileg a Bálnában található, a Fővám térnél. 
árak: általában 2950Ft-ba kerülnek a termékek

2. Brighty Home decoration

A következő márka nagyon jó barátságban van az előbb említett termékekkel, sőt, az alkotók is egymással. A Brighty Home márka betonkaspókat készít, igen, jól olvastátok, a növénytartók anyagát a beton adja. A designerek világában a beton, mint anyag, már egy jó ideje foglalkoztatja az alkotók fantáziáját és egészen sok márka is használja a termékeihez, akár ilyen formában, de ékszerek is készülnek belőlük, sőt, a lent említendő harmadik márka is büszkélkedik ilyen ékszerkreációkkal.  Csermák Dóra, a tervező ezzel a márkával párhuzamosan létrehozta a csermakdesignt is, ami az ékszerkedvelők hatalmas kedvence lesz. A későbbiekben erről is olvashattok majd egy picit. 
A nyugalom szigetét létrehozni kívánó alkotó, a beton tárgyaival igyekszik saját magát a vásárlók otthonába csempészni. A zöld növények kitűnő házait létrehozván, Dóri arra is odafigyelt, hogy ezek a lakáselemek egy kis üzenetet is magukba zárjanak, amire, ha ránézünk, eszünkbe jusson a szerelmünk, a példaképünk, az anyukánk vagy a célunk, ami mentén haladni szeretnénk. Számomra ettől is olyan különlegesek ezek a betonba zárt növénycsodák. Formavilágát nézve a márka igen letisztult, geometrikus formákat alkalmaz és sajátos színvilággal fűszerez.  A beton mellett, fém is megtalálható a kínálatban, ezekből készülnek a lámpák.
A Brighty újdonságai a betonszívek, amikről most direkt azért nem hozok képet, hogy biztosan ellátogassatok az instagram vagy a webshop oldalra. Megéri lányok, csudi dolgokat fogtok látni. A márka árban is megfizethető, 2000 - és 4000 Ft körül vásárolhatunk.

3.Plantethics

A harmadik márka képviseletében Dénes Barbara áll, aki a Plantethics megálmodója. Barbi ispirációs forrása a természet, a fák és az ezekből született ékszerkollekciók. A 100%-ban kézzel készített kiegészítőket, lakberendezési tárgyakat magában foglaló Plantethics, azok közé a márkák közé sorolandó, akik a környezettudatosság jegyében alkotnak. Az alapanyagok mind etikus forrásból származnak, ezeket online és a budapesti székhelyű CikkCakk Stúdióban is elérhettek. A márkának jelenleg öt különálló kollekcióját tudjátok beszerezni, név szerint: Rewood, Forest, Play Plants, Essence és a Terra.  
Nekem a legjobban a Forest kollekció tetszik, ezt érzem igazán magaménak, üveg közé préselt növényeket rejtenek a láncok, fülbevalók. Tavasszal, egy lezser fehér inggel kombinálva egyszerre lehetünk elegánsak és bohókásak a különleges nyakékekkel.
A Rewood kollekció újrahasznosítható famaradványokból készült kiegészítők, így biztosak lehetünk abban, hogy miattunk nem vágnak ki egy fát sem, így még inkább örömmel hordhatjuk az ékszereket. A Play Plants állatfigurákba, csészékbe bújtatott kaktuszokat rejtenek, amelyek nem csak a nappalit és a gyerekszobát, de az irodákat is kitűnően díszítik. Az Essence név szójagyertyákat takar, natúr, vegán, egyedi kivitelezésű, igényes lakásdekorációkat. Az ötödik termékcsalád a Terra ház, ami egyszerűen, hihetetlen újszerű növényékszert ötvöz egy fém vázú kis házikóval.
Barbi, a NATU közösség vezetőjeként a kreatív és környezettudatos alkotást hirdeti, éppen ezért hozta létre az általunk is megvásárolható alkotódobozokat, ahol számos magyar designer munkáival találkozhatunk.  A dobozokat ezen a linken tudjátok beszerezni, bár  igaz, hogy 2017 tavaszán volt utoljára meghirdetve box, de hátha hamarosan újra beszerezhetőek lesznek. 

Remélem a bejegyzés által, ti is környezettudatosabban fogtok választani az ékszerek területén is.
Kinek melyik termék nyerte el a tetszését?
Puszi, Szofi
a fotók, a márkák tulajdonát képezik

You May Also Like

0 megjegyzés